Disko butik

Jeg kan forstå at røgmaskine ikke længere udelukkende er forbeholdt diskoteker.

Faktisk så jeg i nyhederne for nyligt, at mange butikker nu også får installeret røgmaskiner. Ikke fordi de synes det skal give en særlig effekt i dagligdagen. Men for at sikre dem i tilfælde at indbrud. De kalder det egentlig tågekanoner, og det siger en del om, hvor hurtigt man må forvente at et rum kan fyldes med røg eller tåge.Det betyder at hvis uheldet er ude, og at der foregår et indbrud, så fyldes rummet med røg, og gør det umuligt for en tyv at kunne orientere sig i rummet.
Samtidig med at alarmen udløses, må man derfor forvente at tyven hurtig tager sin flugt igen. Skulle han mod forventning ikke stikke af, så har man gjort det yderst vanskeligt at finde de værdigenstande, som er så attraktive for tyven.

Som med det meste sikring, handler det altså om, at vanskeliggøre et indbrud mest muligt. Man kan nok aldrig undgå det, men man kan i det mindste gøre det vanskeligt.

Få hjælp fra professionelle

Jeg har egentlig ikke særlig meget forstand på, hvordan man laver hjemmesider. Jeg har endnu mindre forstand på, hvordan man laver hjemmesider som kan arbejde sammen med andre systemer. Det er det man kalder webudvikling.

Jeg ved bare, hvordan jeg godt kunne tænke mig at tingene fungerer. Derudover har jeg brug for, at andre kan lavet selve udviklingen.
Heldigvis findes der mange dygtige webudviklere rundt omkring i landet. De kan hjælpe en med, at få udviklet sine systemer, så det bliver effektivt og brugbart i hverdagen.
De gange jeg har haft brug for det, har jeg har stor success med, at lade andre tage over på den tekniske del. De har gjort det på en måde, så jeg hurtigt kunne komme igang med at bruge systemet, og dermed spare mig selv for en masse manuelt arbejde.

Så det skal være en varm anbefaling, at man orienterer sig imod nogle fagfolk. De kan hurtigt udrydde selv de små frustrationer i dine daglige systemer.

Hvem har adgang?

Efterhånden som IT systemer bliver mere komplekse, er der også opstået et behov for, at kunne håndtere dem på en mere effektiv måde. Det er som om, at de mange systemer og adgange bare vokser omkring os. Det kan være vanskeligt nok at holde overblikket over de mange adgange, man har som privat person. Men forestil dig så, hvordan det er at holde styr på adgange for en hold organisation?

De samme gode råd om IT-sikkerhed som du bruger privat, bør selvfølgelig også gælde professionelt. Samtidig føles det som om, at der er et højeste antal forskellige passwords vi faktisk kan huske. Derfor kan man med fordel som administrator på sådanne systemer med fordel bruge noget der hedder privileges access management. Det hjælper til, at holde styr på hvem der skal have hvilke adgange og hvor længe. På den måde, undgår du forhåbentligt at glemme at åbne eller lukke for adgange for forskellige bruger.

Det hele bliver styret centralt og automatisk.

Hvem arbejder der?

Når man kører forbi en byggeplads eller et hvilket som helst mindre byggeri der er igang. Så vil man ofte se, at der står nogle skilte eller bannere, som fortæller hvilke firmaer som er igang med projektet.

Årsagen til det skal primært findes i, at det er et relativt nyt lovkrav, at sådan et skilt skal opsættes. På den måde, kan man altid identificere hvem der arbejder på et byggeprojekt.
Når det nu er et lovkrav, kan den virksomhed som udfører arbejde selvfølgelig lige så godt udnytte det på den måde, at de også bruger skiltet som en reklame for dem selv.

Det synes jeg da ihvertfald selv ville være oplagt. Det er måske også derfor, at man ser hvordan nogen virksomheder bruger store bannere eksempelvis, så man virkelig kan se hvem der udfører arbejde. Uanset hvor ambitiøs man er omkring skiltningen, vil jeg derfor altid anbefale at man benytter en fagmand, som kan hjælpe en på vej til et godt resultat.

Velkommen til endnu et år her på bloggen

Så fik vi endelig taget hul på et nyt år. Ikke fordi jeg ikke synes 2018 også var et godt år. Men man håber vel altid på, at det efterfølgende år vil blive bare lidt bedre end det forgange.

Forhåbentligt bliver vi forskånet for dødsfald, og kan istedet bruge tiden på at glæde os over livets mange finurligheder, og gode stunder.
Mon sommeren bliver lige så god som sidste år? Det er næsten svært at forestille sig, at den nogensinde skal blive overgået. Men selvom det skulle gå sådan, så tager vi da også det med.
Men et godt år defineres selvfølgelig også af meget andet end vejret. Det handler jo også om, hvad vi bruger året på, og hvem vi bruger året med. Det er netop dér kvaliteten af et år bør måles. Det synes jeg ihvertfald.

Jeg har ikke lavet mig nogle nytårsforsæt i år. Det plejer jeg egentlig heller ikke at gøre. Tværtimod går jeg blot ind i det nye år, fuld af godt mod, og så må tiden jo vise, hvilken karakter vi kan give året, når det er omme.

Hvordan sikrer du din virksomhed?

Jeg tror at der kommer et punkt, hvor de fleste virksomhedsejere begynder at overveje, om de skal have en form for alarm system, så de kan sikre virksomhedens værdier.

Men i den forbindelse skal man selvfølgelig altid gøre sig den store afvejning af, hvor meget sikring man ønsker i forhold til, hvilket besvær man ønsker sig i sin dagligdag.
Det er klart, at man kan sikre sig helt enormt, men det vil oftest også have den ulempe, at det formentlig vil vanskeliggøre den almindelige tilgængelighed i virksomheden. I det tilfælde, bør man altid overveje, om man egentlig synes det er besværet værd.
Det er jo heldigvis ikke et enten eller spørgsmål. Der findes jo en masse niveauer midt imellem, og det er vel netop på den skala, at man skal overveje, om man ikke kan finde sikringsniveau, som passer til virksomhedens værdier. Dermed også sagt, at for nogen værdier vil det være nødvendigt med et omfattende alarmsystem.

Jeg tror det er svært at sige noget generelt om emnet – men det har jeg ihvertfald nu forsøgt med dette indlæg.

Grill, en udstyrssport

Sommer er grilltid. Heldigvis for det, for det er virkelig noget jeg synes er et højdepunkt ved sommeren.
For nogen er grill en slags sport. Hvis man går med til at kalde det sport, så er det bestemt en af de slags sportsgrene, som kræver en masse udstyr. Heldigvis for det.
Man kan næsten altid finde et stykke tilbehør til grill, som på den ene eller anden måde kan synes uundværligt. Det er små ting, som gør grill oplevelsen bedre.
Når man bruger så mange timer, på så relativ en kort periode på at grille, så skal man selvfølgelig være sikker på, at man har det rigtige udstyr.
Grill tilbehør findes i mange udformninger og prisklasser. Derfor har jeg også ofte brugt det som en gave, hvis jeg vidste at jeg skulle give en gave til en grill-entusiast.

Der er næsten altid et stykke tilbehør, som de ikke viste de havde brug for. Eller noget tilbehør af en god kvalitet, som de helt sikkert vil få lang og megen glæde af.

Hvordan webshop?

Efterhånden som jeg har handlet mere og mere online, så er jeg begyndt at overveje hvordan man egentlig laver sådan en webshop.

Jeg har fundet ud af, at det oftest er en slags program, som man installerer som hjemmeside. I det program, er alt funktionalitet så man bare skal koncentrere sig om produkter, og at opsætte webshoppen. Der findes flere forskellige systemer, og det kan måske være svært at vurdere hvilket system man skal vælge. For hvad er mulighederne og begrænsningerne. Jeg har selv haft fat i et firma som laver webshops. De har introduceret mig for en række forskellige systemer. Med udgangspunkt i dette, så tror jeg på, at Magento er det rigtige valg for mig. Det er i hvert fald det spor jeg nu arbejder efter. Der burde være god mulighed for, at det er et system jeg kan bruge til at vokse i.

Jeg har tidligere forsøgt med nogle mindre systemer, jeg synes bare hurtigt at jeg ser deres begrænsninger, derfor håber jeg på, at det her nu er det rigtige system for mig.

Computer til ethvert behov

Der findes mange måder, når man skal anskaffe sig nyt computerudstyr til sin virksomhed. Først og fremmest handler det om, at finde ud af hvilket behov man har. Derefter, skal man selvfølgelig på jagt efter noget udstyr, som kan dække det behov.

Jeg tror vi alle kender til situationer, hvor vi er kommet til at købe meget mere end vi har behov for. Det er vel en typisk reaktion, fordi vi er bange for, at komme til at sidde med noget utilstrækkeligt udstyr. Men det kan selvfølgelig blive en dyr fornøjelse, hvis man køber over behov i stort antal. Derfor kan det vise sig, at der findes mere attraktive tilgange til ny hardware. Det kunne eksempelvis være, at man valgte at leje bærbare computere, og derigennem få en fleksibilitet i sin tilgængelige hardware.

På den måde, kan man løbende tilpasse de forskellige opgaver, som man står med. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper, ved de forskellige indkøbsmetoder. Men man skal bare være opmærksom på, at man har flere muligheder. Med udgangspunkt i dem, må man så vælge den metode som dækker behovet bedst.

De mange butikkers by

Når man går igennem byen, og kigger på de mange forskellige forretninger, så ser man at de findes i mange størrelser og typer.

Senest faldt jeg over noget så utraditionelt som Esbjerg begravelsesforretning. Men glemmer det let, men begravelse er selvfølgelig også en forretning.
I mange år, har bedemanden erhvervet sig ved, at tage sig af de omstændighederne i forbindelse med et dødsfald. Derfor burde det også være en af de mest naturlige forretninger, i enhver handelsstad. Men derfor virker den stadig iøjnefaldende imellem genbrugsbutikker og bland selv slik.
Ikke desto mindre, er det mindst lige så naturlig en del, at handelslivet, som de øvrige butikker du vil møde på din vej.

Netop den mangfoldighed, mener jeg bidrager til, at man skaber en mere interessant by, hvilket er til hele byens fordel. Des mere interessant den fremstår, des bedre står den rustet til fremtidens skarpe konkurrence om at tiltrække nye borgere til byerne.