Disko butik

Jeg kan forstå at røgmaskine ikke længere udelukkende er forbeholdt diskoteker.

Faktisk så jeg i nyhederne for nyligt, at mange butikker nu også får installeret røgmaskiner. Ikke fordi de synes det skal give en særlig effekt i dagligdagen. Men for at sikre dem i tilfælde at indbrud. De kalder det egentlig tågekanoner, og det siger en del om, hvor hurtigt man må forvente at et rum kan fyldes med røg eller tåge.Det betyder at hvis uheldet er ude, og at der foregår et indbrud, så fyldes rummet med røg, og gør det umuligt for en tyv at kunne orientere sig i rummet.
Samtidig med at alarmen udløses, må man derfor forvente at tyven hurtig tager sin flugt igen. Skulle han mod forventning ikke stikke af, så har man gjort det yderst vanskeligt at finde de værdigenstande, som er så attraktive for tyven.

Som med det meste sikring, handler det altså om, at vanskeliggøre et indbrud mest muligt. Man kan nok aldrig undgå det, men man kan i det mindste gøre det vanskeligt.